top of page
Writer's pictureSandra Brambilla

U Zagrebačkom kazalištu mladih počinje novi ciklus tribina Čitanje kazališta autora i voditelja Srđana Sandića




Ususret premijeri predstave "Jezik kopačke" u Zagrebačkom kazalištu mladih, u režiji Boruta Šeparovića, održat će se tribina u dvorani Polanec ZKM-a, u petak 20. rujna u 18 sati. Ulaz na tribinu je slobodan.

 

Jezik kopačke je inovativna predstava koja otvara pitanja i daleko izvan sportskih terena, propitujući suvremeni nogomet, depresiju i kapitalizam, a upravo su ta pitanja okvir ovog razgovora.

 

Gosti tribine Čitanje kazališta su:


  • slavni bivši nogometaš, danas pjesnik i koautor ovog komada Ivan Ergić 

  • glavni urednik Telesporta Aleksandar Holiga

 

Ivan Ergić rođen je 1981. u Šibeniku. Početkom rata 1991. s obitelji je izbjegao prvo u Srbiju, potom se odselio u Australiju. Njegov talent i vještine ubrzo je prepoznao torinski Juventus, potom je igrao u Baselu i turskom Bursasporu. Kao reprezentativac Srbije i Crne Gore 2006. sudjelovao je na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Njemačkoj.

 

Aleksandar Holiga je pak, kako kaže, u prošlom životu bio glazbeni kritičar, a zadnjih se godina autorski bavi isključivo nogometom. Osim redovito u Telegramu, povremeno ćete naletjeti na njega i u stranim medijima kao što su The Guardian, FourFourTwo, When Saturday Comes, The Blizzard, 11 Freunde i drugi.

 

Nogomet i kazalište narodu.

 

Foto: Jelena Janković

Comments


bottom of page