top of page
Writer's pictureSandra Brambilla

Teatar Gavran u novoj sezoni priprema zanimljiva događanja

Updated: Oct 21, 2023


Teatar Gavran
predstava Sladoled / Foto: Press

Novu kazališnu sezonu Teatar GAVRAN za zagrebačku publiku otpočinje u Maloj dvorani Lisinski 21. listopada obnovom svoje hit-komedije „Sladoled“ u režiji Borisa Svrtana s Mladenom Gavran i Anom Vilenicom u glavnim ulogama. Riječ je o višestruko nagrađivanoj predstavi koja je imala više od 150 repriza, a sada se, nakon trogodišnje pauze, vraća na scenu. Od ostalih repriznih izvedbi na repertoaru Teatra GAVRAN ostaju predstave „Bit će sve u redu“, „Sve o muškarcima“, „Glasnogovornik“, „Na kavici u podne“ i „Savršeni partner“.


Nakon nedavnog uspješnog gostovanja u Pragu s predstavom „Na kavici u podne“ na 14. GavranFestu, s istom će predstavom Teatar GAVRAN u studenome ove godine gostovati u Oslu, u Norveškoj, te u Pečuhu, u Mađarskoj.


U veljači 2024. godine održat će se premijera nove intrigantne komedije Mire Gavrana „Agencija za sreću“, čija je priča situirana u Zagreb ovih dana. U njoj prva hrvatska agencija, osnovana po uzoru na japanske agencije čiji je cilj nadomjestiti pripadnike njihove obitelji, na topao i humoran način sudbinski određuje junake ove neobične priče.


U svibnju 2024. godine Teatar GAVRAN organizirat će 3. Zagrebački festival monodrame u suradnji sa Studentskim centrom u Zagrebu i Teatrom ITD. Na festivalu će publika imati prigodu vidjeti ponajbolje monodrame hrvatskih teatara izvedene tijekom 2022. i 2023. godine.


Uz spomenute predstave za odrasle, Dječja scena Teatra GAVRAN na repertoaru ima predstave za najmlađe „Bjelobradi nosi darove“, „Mudra sova i lukava lisica“, „Doktor od životinjica“ i „Zeko eko traži mamu“.


Teatar GAVRAN osnovan je prije dvadeset i jednu godinu te je i nadalje posvećen predstavama u kojima su glumci u prvom planu, gostujući na radost publike diljem Hrvatske, ali i u desetak europskih zemalja.

Comentarios


bottom of page