top of page
Writer's pictureSandra Brambilla

Spisateljica Rosie Kugli objavila novu knjigu „Mali noćni razgovori“


knjiga Mali noćni razgovori autorice Rosie Kugli
Foto: Press

Otvoreno o mračnim aspektima nasilja


Književnost ima sposobnost dodirnuti čitatelje na osobnoj razini, često više nego suhoparni statistički podaci ili izvještaji. Pripovijedanje priče o nasilju kroz književne likove može pružiti čitateljima priliku da se poistovjete s njima, razumiju njihovu borbu i osjete empatiju jer književnost može osvijetliti mračne aspekte društva. Psihološki roman "Mali noćni razgovori" autorice Rosie Kugli služi kao suptilno, ali snažno svjedočanstvo o nasilju nad ženama. Autorica daje glas žrtvama, ali i otvara vrata za edukaciju i prevenciju, čineći knjigu živim podsjetnikom na stvarne živote i borbe žena.


Promocija knjige „Mali noćni razgovori“ održat će se 03. 11. 2023. u 19:00 sati u Hrvatskom državnom arhivu (Trg Marka Marulića 21).


Recezentice knjige dr. Ana Puljak i prof. dr. sc. Danijela Štimac ponudit će svoje profesionalno viđenje problematike nasilja danas, a urednica Magdalena Mrčela govorit će o izazovima na putu stvaranja konačne verzije ovog važnog djela. Na problematiku nasilja osvrnut će se stručnjakinja za suzbijanje nasilja protiv žena Dunja Bonacci Skenderović i prof. dr. sc. Zlata Đurđević, predstojnica Katedre za kazneno procesno pravo. Pravnica Beata Bagi osvrnut će se na svoja iskustva kao zagovornica prava žrtava (Victim Advocate) na Kaznenom sudu u Americi.


Predstavljanje će moderirati doc. dr. sc. Darija Hofgräff Marić.


Bila bi nam iznimna čast da popratite promociju knjige 'Mali noćni razgovori' jer alarmirajuće statistike o nasilju nad ženama poprimaju zastrašujuće razmjere, poručile su organizatorice.

Comments


bottom of page