top of page
Writer's pictureSandra Brambilla

Snimljen film „U zagrljaju rijeke“ redatelja Bobbyja Grubića prema istoimenoj priči Mire Gavrana

Updated: Nov 17, 2023


film U zagrljaju rijeke
Foto: Ivan Zadro

Početkom studenoga u Čakovcu i Međimurskoj županiji završeno je snimanje igranog filma „U zagrljaju rijeke“ po istoimenoj priči Mire Gavrana, prvi puta objavljenoj 2000. godine u Njemačkoj, u antologiji „Podunavski svjetovi“ („Donau Welten“), a potom prevedenoj na još nekoliko jezika. Producent i redatelj filma je Bobby Boško Grubić (HDFD), dok je Ivan Zadro (HFS) direktor fotografije.


Film je topla, intimna dramska priča, koja prati zaljubljenika u rijeku, ribolov i poeziju. Glumački ansambl čine Duško Valentić, Sven Jakir, Goran Grgić, Mladena Gavran, Jakov Gavran i Petra Kurtela.


“Drago mi je da kao svoj prvi igrani film na hrvatskom jeziku snimam baš ovu dirljivu priču, s kojom će se, vjerujem, puno ljudi moći poistovjeti na osobnoj razini”, rekao je Bobby Boško Grubić, koji je s najzapaženijim suvremenim hrvatskim piscem Mirom Gavranom napisao scenarij za ovaj film.


Film je snimljen na nekoliko lokacija u Čakovcu uključujući Županijsku bolnicu Čakovec i gradski park, a snimalo se i na lokacijama na rijeci Muri i oko naselja Novakovec blizu hrvatsko- mađarsko-slovenske granice.


Producent filma je MAG produkcija, a u realizaciji sudjeluje i američka produkcijska kuća Artonix Studios. Postprodukcija filma trebala bi biti gotova do konca ožujka 2024. godine. Redatelj i producent Bobby Grubić višestruki je dobitnik prestižne nagrade EMMY za postignuća na području televizijskog stvaralaštva u Sjedinjenim Američkim Državama, te je za sada jedini redatelj iz Hrvatske koji je osvojio ovu najznačajniju televizijsku nagradu u SAD-u. Njegovo europsko porijeklo i američki profesionalni put čine njegove umjetničke produkcije raznolikom i jedinstvenom mješavinom koja je univerzalno privlačna gledateljima u svim dijelovima svijeta. Neke od njegovih američkih produkcija mogu se pogledati na Amazon Prime-u.


コメント


bottom of page