top of page
Writer's pictureSandra Brambilla

Saznajemo što nas očekuje u novoj kazališnoj sezoni Teatra Gavran


Foto: Press
Foto: Press

Novu kazališnu sezonu Teatar GAVRAN započinje u Maloj dvorani Lisinski u listopadu kada će biti upriličena svečana 100. izvedba hit-komedije „Sve o muškarcima“ stalnog pisca Mire Gavrana, u režiji Mladene Gavran, a u interpretaciji Vedrana Komeričkog, Rade Radolovića i Tomislava Krstanovića.


Od ostalih repriznih izvedbi na repertoaru Teatar GAVRAN ostaju predstave „Sladoled“, „Savršeni partner“, „Na kavici u podne“, „Agencija za sreću“.


U veljači 2025. održat će se održat će se premijera Gavranove popularne komedije „Zabranjeno smijanje“, koja je praizvedena prije dvadeset godina, a dosad je imala trinaest premijernih izvedbi u svijetu.

 

U ovoj sezoni Teatar GAVRAN sa svojim će predstavama gostovati u Norveškoj, Češkoj, Bosni i Hercegovini te u Njemačkoj. Uz spomenute predstave za odrasle, Dječja scena Teatra GAVRAN na repertoaru ima četiri predstave za najmlađe: „Bjelobradi nosi darove“, „Mudra sova i lukava lisica“, „doktor od životinjica“ i „Zeko Eko traži mamu“.

 

Teatar GAVRAN, koji su prije 22 godine osnovali glumica Mladena Gavran i kazališni pisac Miro Gavran, posvećen je predstavama u kojima su glumci u prvom planu, a na radost publike gostuje diljem Hrvatske, ali i u desetak europskih zemalja.

 

 Videonajava se nalazi ovdje: https://www.youtube.com/watch?v=PYXEDFpPH5U.

 

Comments


bottom of page