top of page
Writer's pictureSandra Brambilla

Promocija knjige "Uvooo! Eviva nam kumpanija, poša nam je alavija!-etnografija Lastovskoga poklada"


promocija knjige u Etnografskom muzeju
Foto: Press

Čast nam je pozvati Vas na promociju knjige Uvooo! Eviva nam kumpanija, poša nam je alavija! – etnografija Lastovskoga poklada, autora dr. sc. Joška Ćalete i dr sc. Ive Niemčić, u izdanju Instituta za etnologiju i folkloristiku i JU Park prirode Lastovsko otočje. Predstavljanje će se održati u utorak, 24. listopada 2023. u 18 sati, u Etnografskome muzeju, Trg Mažuranića 14, Zagreb, kao dio programa Dana žive baštine u Etnografskome muzeju.

O knjizi će govoriti: urednica Maja Rešić iz JU Parka prirode Lastovsko otočje, urednica dr. sc. Marina Blagaić Bergman s Instituta za etnologiju i folkloristiku, dr. sc. Tvrtko Zebec s Instituta za etnologiju i folkloristiku i dr. sc. Olga Orlić s Instituta za antropologiju, te autorski dvojac, dr. sc. Joško Ćaleta i dr. sc. Iva Niemčić.

Predstavljanje će uveličati pokladari i lijepe maškare koji uz zvukove lire stižu s otoka Lastova.

Knjiga je izdana u nakladništvu JU Parka prirode Lastovsko otočje i Instituta za etnologiju i folkloristiku, uz financijsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, Ministarstva kulture i medija RH i sponzorstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

Comments


bottom of page