top of page
Writer's pictureSandra Brambilla

Nikša Kušelj i Mara Bratoš unijeli su dašak Dubrovnika u zagrebačku Ložu


druženje u Loži Zagreb
Foto: Mara Bratoš

U prostoru Loža Zagreb održano je kulturno umjetničko događanje. Glavni akteri priče bili su umjetničko-životni partneri, proslavljena fotografkinja Mara Bratoš i svestrani dramski umjetnik i kantautor Nikša Kušelj.


Za ovu prigodu autor zbirke "Dolce Garbo" Nikša Kušelj izveo je nekoliko autorskih pjesama, uz pratnju gitare, stvarajući čarobnu atmosferu koja je prisutne uvela u duboke i emotivne svjetove njegove poezije. To je bilo nezaboravno putovanje kroz riječi i melodije, a svaka pjesma oživjela je kroz sinergiju glasa i glazbe u ambijentu izložbe pod nazivom "Iza Grada" Mare Bratoš.


Mara Bratoš, Ana Kuštre i Nenad Korkut
Foto: Loža Zagreb

Autorica je izložbu posvetila uspomeni na svoga oca Miljenka Bratoša. Prizore iza Grada gledali smo 2020. godine, a sada su manjem izdanju postavljeni u Loži Zagreb.


Nikša Kušelj
Foto: Loža Zagreb

Ciklus fotografija Mare Bratoš naslovljen "Iza Grada" nastao je u kamenolomu Dubac, nedaleko od Dubrovnika. Riječ je o jednom od rjeđih Marinih tematskih motiva koji odstupaju od onih po kojima identificiramo ovu autoricu – od prizora lica i tijela, bilo nje same ili drugih osoba, prijatelja, znanaca... Naime, u kamenolom je odlazila kao mlada djevojka kako bi gledala predstave Dubrovačkih ljetnih igara. Nadalje, meta-odnos s njezinim Gradom je i u simboličkoj vezi kamena kao materijala od kojega je isti sagrađen, bez obzira na to što izvor te građe nije bio baš taj, tek stoljeće star kamenolom.

Comments


bottom of page