top of page
Writer's pictureSandra Brambilla

Mimika orkestar – snimanje albuma uživo na koncertu


Foto: Press
Foto: Press

Mala dvorana Lisinski 9. listopada preobrazit će se u glazbeni studio s publikom u kojem će koncepcijski jazz-world-fusion ansambl Mimika orkestar snimati svoj novi album Medzotermina.


Nesvakidašnje iskustvo i nezaboravni doživljaj praćenja postupka snimanja uživo u kojem će orkestar od dvadeset članova, na čelu sa skladateljem i multiinstrumentalistom Makom Murtićem, njihovi gosti te tehničko osoblje predvođeno majstorom tona dati sve od sebe da njihovo muziciranje bude na najvišoj razini jer će ostati ovjekovječeno na diskografskom izdanju.


Novi materijal, koji će Mimika orkestar snimiti uz publiku u Maloj dvorani, nastavak je vizija nepostojećih mjesta na obalama istočnog Jadrana i dubokog srca kontinenta koje su zabilježila prethodna dva albuma Divinities of the Earth and the Waters i Altur Mur.

Ovo koncertno snimanje u sklopu programa Lisinski srijedom jedinstvena je prilika za publiku da s Orkestrom zaroni u mantričke ritmove i sinestetske harmonije te doživi virtuozne solističke dionice i vokale koji govore na arhaičnim dijalektima – sve to uz promatranje tehničkog aspekta procesa snimanja albuma, koji se najčešće odvija u publici nedostupnim studijskim prostorima.


Mimika orkestar osnovali su prije dvadeset godina Mak Murtić i Maja Rivić u Londonu, a čine ga eminentni domaći i strani glazbenici, članovi istaknutih ansambala i sastava, poput Joea Kaplowitza, Vojkana Jocića, Jurice Rukljića, Marija Petrinjaka, Viktora Slamniga, Nenada Kovačića i dr.


Program počinje u 20 sati, a ulaznice, po cijeni od 20 eura, dostupne su na blagajni Dvorane Lisinski i online na lisinski.hr.

Comments


bottom of page