top of page
Writer's pictureSandra Brambilla

Lana Škrgatić koncertnom promocijom pokazala zašto je jedna od traženijih hrvatskih glazbenica




U prepunom prostoru Kluba kazališta Komedija - Kontesa, Lana Škrgatić prošlog je vikenda predstavila svoj drugi studijski album ''Živimo snove'' i po tko zna koji put uspjela oduševiti prisutne.


Pomno birajući redoslijed pjesama s novog albuma, pokazala je s kojom lakoćom svira sve instrumente te publici pružila svoje jedinstveno sviranje saxa, flaute, klavijatura.


Koncert je otvorila pjesmom ''Uz tebe volim se'', s dinamičnim nastupom u kojem je uz sebe imala i plesače plesnog kluba Fusion studia, predvođen koreografkinjom Ninom Vidošević.


Nakon toga nastavila je s nizanjem pjesama te u jednom trenutku izvela duet ''Živimo snove'' sa suprugom Ivanom Pužom koji je ujedno i član Laninog benda. Osim Ivana, član benda je i Lanin producent albuma Marko Gaćina, a ostatak benda čine Hena Ernoić, Tina Bukić i Jelenko Hodak.


Osim u novim pjesmama, vidno oduševljena i Laninim umijećem glazbenog izvođenja, publika je dodatno ostala iznenađena, kada je Lana neke od pjesama otpjevala na čak nekoliko različitih jezika.


Izvođenje pjesama na engleskom, francuskom, predstavilo je Lanu.S u jednom potpuno drugom svjetlu. Kantautorica, multiinstrumentalistica, poliglota i vrhunska zabavljačica spontano je na pozornicu pozvala i legendu Željka Bebeka, koji joj je od samih početaka velika podrška i prijatelj.



- Sve sam to ja, bez nekog omota, bez skrivenih namjera i lažnih nota. U današnjem svijetu velika je sreća biti svoj i ljudima koji te vole iskrenu kakva jesi. Osjećam to u svom bendu i publici koja raste iz dana u dan. - rekla je Lana.


- Rijetko je doživjeti ovakvu večer, gdje publika vidno uživa u svemu što vidi i čuje, a pritom s Lanom pjeva i njene pjesme. Iako koncertna promocija Laninog drugog albuma, činila se više kao samostalni Lanin koncert. - rekao je Miro Ungar.


 - Lana je kolega za kojeg smatram da može i zaslužuje više, rijetki su ovakvi umjetnici, a ja sam sretan što imam čast s njom surađivati. Pored nje se i sam osjećam drugačije i lijepo ju je imati na svojim velikim koncertima. - rekao je Željko Bebek.


- Baš kada sam pomislila koliko je kreativna u pisanju pjesama, talentirana u sviranju nekoliko instrumenata, ona krene pjevati na nekoliko jezika. Svi mi itekako možemo učiti od nje. - rekla je Ivana Marić.


Osim već spomenutog Željka Bebeka, gosti koji su se pridružili Lani na pozornici su violinist Marino Tomašević i DJ Go Cut.


 Album ''Živimo snove'' donosi pjesme koje su već predstavljene publici u radijskom eteru, a aktualna obrada grupe Đavoli s Nenom Belanom - ''Dugo toplo ljeto'', svakako je jedna zanimljiva i neočekivana suradnja.


Lana.S je tijekom koncerta vrlo spretno kombinirala pjesme s prvog albuma 'Avantura' i novog albuma 'Živimo snove', uzevši u obzir koliko su različita ta dva albuma.


Dok se Lana prvim albumom predstavila kao ogoljena umjetnica, koja je u svojim pjesmama dala cijelu sebe s emocijama koje su je u tom trenutku tištile, novim albumom Lana nam daje također jednu emotivnu sebe s nadom u bolje sutra i vjerom da kroz sve možemo proći jači i sigurniji, samo ako vjerujemo u sebe.


Foto: Press

Comments


bottom of page