top of page
Writer's pictureSandra Brambilla

Istaknuti sportaši u akciji za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti


Foto: Press
Foto: Press

Pet hrvatskih gradova - Poreč, Rijeka, Zadar, Split i Zagreb ovih dana postali su mjesta inspiracije i dobrote. Sportska humanitarna akcija "Snaga pokreta powered by Toyota" započela je svoje putovanje s jasnim ciljem: prikupiti što više sredstava za pomoć radu Zaklade Nora Šitum. Ova zaklada, poznata po svojoj predanosti pomaganju djeci oboljeloj od malignih bolesti, surađuje s odjelima onkologije i bolnicama te pruža neophodnu podršku socijalno ugroženim obiteljima iz cijele Hrvatske.

 

Kroz ovu plemenitu akciju, četiri istaknuta sportaša daju sve od sebe kako bi pružili pomoć onima kojima je najpotrebnija. Aleksandar Zorić, bivši borac i MMA trener, Tomislav Novosel, poduzetnik i djelatnik u Hrvatskom kickboxing savezu (HKBS), Marko Šintić, instruktor kyokushin karatea i bivši MMA borac, te Tomislav Kolec, umirovljeni časnik HV-a i član HGSS-a, udružili su svoje snage s Markom Kosom, fitness trenerom i natjecateljem u sportovima izdržljivosti. Njihova zajednička misija nije samo prikupiti novac, već i podići svijest o borbi s kojom se suočavaju djeca i njihove obitelji.

 

Marko Kos, u ime cijelog tima, istaknuo je važnost sportova izdržljivosti u ovoj akciji. "Počeli smo treniranjem sportova izdržljivosti - plivanje, biciklizam, trčanje. Danas se održava Ironman utrka, najteža triatlonska utrka u distancama 3.8 km plivanja, 180 km vožnje biciklom te 42.2 km trčanja." - rekao je Kos. Ovaj izazov, poznat po svojoj izuzetnoj težini, simbol je snage i izdržljivosti potrebne za suočavanje s teškim bolestima.

 

Posljednji dan akcije, u subotu, 13. srpnja, obilježit će MMA i kickboxing mečevi, organizirani u suradnji s FNC-om. Poznata imena iz svijeta borilačkih sportova pridružit će se ovom događaju, dajući mu dodatni sjaj i značaj. Sav prikupljeni novac od donacija, prodaje majica te startnina za Ironman utrku bit će doniran Zakladi Nora Šitum.

 

Ova akcija nije samo sportski događaj; ona je priča o zajedništvu, snazi i nesebičnoj ljubavi. Kroz "Snagu pokreta", sportaši i sudionici pokazuju kako možemo udružiti snage i učiniti svijet boljim mjestom.

 

Sve informacije o projektu možete pronaći na web stranici: https://www.zaklada-nora-situm.com/snaga-pokreta-powered-by-toyota/

 

Barkod za one koji žele dati svoj doprinos ovoj hvalevrijednoj humanitarnoj akciji nalazi se u nastavku:


Comments


bottom of page